Ez a program annyiban különbözik az általános sajtkészítő programjainktól (Cheese Yourself), hogy a sajtokat elkészítés után felhasználjuk további ételekhez, amiket meg is fogunk kóstolni a nap végén. Persze hazavitelre is jutni fog.
Érkezéskor köszöntőitallal kínálunk. Majd ismerkedés Egymással, Velünk, rövid bemutatkozó, mese rólunk, miért pont Kékkút és mivel foglalkozunk. Ezt követően kezdődik a munka:
-
Parenyica készítés. A parenyicát szalagsajtnak is hívják, szlovák eredetű félkemény sajt.
-
Burrata készítés. A burrata: töltött gyúrt sajt, metélőhagymás sajtkrémmel és/vagy vörösáfonyás sajtkrémmel.
-
Mozzarella készítés.
-
.A sajtjainkból ételt készítünk. A parenyicákat baconnel megsütjük, pirított tésztát és mozzarellás salátát készítünk.
Amit elkészítesz és hazavihetsz:
-
Burrata
-
Mozzarella
-
Parenyica (Ezt a terméket utólag postázzuk mivel a füstölése több időt vesz igénybe.)
A program időtartama kb. 3-4 óra
Létszám: min 4 Fő
Helyszín: Levendula Porta, Kékkút Fő utca 18.
Erre a programra július, augusztus hónapokban NINCS lehetőség.
A programon való részvételhez előzetes BEJELENTKEZÉS szükséges!
|
|