SFbBox by diaita

Sajtok a Konyhában

 

Ez a program annyiban különbözik az általános sajtkészítő programjainktól (Cheese Yourself), hogy a sajtokat elkészítés után felhasználjuk további ételekhez, amiket meg is fogunk kóstolni a nap végén. Persze hazavitelre is jutni fog.
Érkezéskor köszöntőitallal kínálunk. Majd ismerkedés Egymással, Velünk, rövid bemutatkozó, mese rólunk, miért pont Kékkút és mivel foglalkozunk. Ezt követően kezdődik a munka:

  • Parenyica készítés. A parenyicát szalagsajtnak is hívják, szlovák eredetű félkemény sajt.
  • Burrata készítés. A burrata: töltött gyúrt sajt, metélőhagymás sajtkrémmel és/vagy vörösáfonyás sajtkrémmel.
  • Mozzarella készítés.
  • .A sajtjainkból ételt készítünk. A parenyicákat baconnel megsütjük, pirított tésztát és mozzarellás salátát készítünk.

Amit elkészítesz és hazavihetsz:

  • Burrata
  • Mozzarella
  • Parenyica (Ezt a terméket utólag postázzuk mivel a füstölése több időt vesz igénybe.)

A program időtartama kb. 3-4 óra
Létszám: min 4 Fő
Helyszín: Levendula Porta, Kékkút Fő utca 18.

 

Erre a programra július, augusztus hónapokban NINCS lehetőség.
A programon való részvételhez előzetes BEJELENTKEZÉS szükséges!